Documents

Durant el més de juliol i fins a mitjans de setembre l’Ajuntament del Prat ha organitzat uns pressupostos participatius que es presenten com una gran aposta per a la participació ciutadana però que resulten ser, com ja ens tenen acostumats, una posada en escena amb més intenció publicitària que participativa.

L’estructura d’aquest procès no s’han dissenyat de manera oberta i col·lectiva, s’han presentant tancats, aquest element allunya la ciutadania del procés i redueix els nivells d’implicaci i participació.

 

Els pressupostos participatius es presenten amb un percentatge que no arriba a l’1% del pressupost total i només un 10% sobre inversions, amb una calendarització que desincentiva, el filtre i censura per part de l’Ajuntament a les propostes veïnals, i amb una falta total de capacitat vinculant d’allò que decideix el veïnat. 

Un procés participatiu que com en el cas de la gestió d’escombraries ni es fa amb antel·lació necessària, ni posa sobre la taula tota la informació per a proposar i prendre decisions col·lectives en plenes condicions.

 

Es fan uns pressupostos participatius de molt baixa intensitat per cobrir l’expedient en un moment de demanes d’una major participació, i en que nombroses ciutats estan començant aplicar aquest model, i no fer-ho suposaria deixar exposada la voluntat de negar la capacitat de transformació del veïnat en la construcció de la ciutat.

Anàlisi amb perspectiva  de gènere  de la revista  municipal. Juny del 2017.

Comunicat de la CUP del Prat arran dels esdeveniments viscuts el juny del 2017 en defensa de l'Artesà.

El document 'Gestió de Residus i neteja. Nou model i participació real', recull les propostes i l'anàlisi de la CUP del Prat sobre el servei de neteja i recollida de residus al nostre municipi.