L'Artesà, espai comunitari

Aquest mes d'octubre farà un any nombrosos veïns i veïnes del Prat creaven la plataforma 'Aturem l'enderroc. Salvem l'Artesà'. Les principals demandes de la plataforma són: l'aturada de l'enderroc de l'Artesà, la seva rehabilitació i obrir un procés participatiu real per decidir entre tots i totes el futur de l'emblemàtic espai.
Ara que fa un any de lluita, des de la CUP, volem aprofitar per fer públic tot el nostre suport a la plataforma, a la vegada que exposem el nostre posicionament.

Gràcies veïns i veïnes del Prat per organitzar-vos i lluitar!

Des de la Candidatura d’Unitat Popular del Prat volem fer públic el nostre posicionament pel que fa al teatre de l’Artesà, el seu futur i diversos plantejaments que ens han dut fins aquí.

 

 

Un Prat d’esquenes a la seva història. 

Els darrers 35 anys han tingut com a conseqüència la desaparició de quasi tots els elements agrícoles i industrials que configuren la història del Prat. L’ajuntament (ICV-PSC) no té cap model de gestió i això ha subjugat el patrimoni als interessos especulatius i les grans infraestructures. No s’ha apostat per recuperar espais històrics per a la vida cultura i comunitària.

 

Cultura, eina de transformació. 

Cal potenciar la cultura popular crítica, que posa l’accent en la transformació i l’emancipació. L’espectador no pot ser un simple consumidor que consumeix i no participa.

Hem de trencar la relació clientelar de l’ajuntament amb les entitats, en que es vol marcar el seu rumb a través del suport econòmic que reben.

 

 

Un equipament al servei de les persones. 

Primer cal definir objectius, línies de treball i necessitats. L’actual projecte no parla de la seva incidència en l’entorn comunitari, no defineix els seus usos i no es basa en les necessitats de la gent del Prat.

L’Artesà pot ser un equipament que doni resposta a les necessitats i demandes del teixit social del Prat.

Hem d’aconseguir una gestió de l’espai públic i els equipaments que no estigui basada en la fiscalització de l’ajuntament que evita tota proposta aliena als seus interessos.

 

Tot el poder per al veïns i veïnes.
El futur de l’Artesà l’han de prendre els veïns del Prat. Hem de treballar i avançar cap a una democràcia directa i participativa davant d’aquells que volen reduir-ho a una votació cada 4 anys. La participació és una eina per l’empoderament de les classes populars i es genera de baix a dalt.

L’ajuntamnet ha demostrat manca de voluntat per crear espais de participació real. S’ha limitat a projectes propagandístics d’opinió com el PAM, sense cap capacitat real d’incidència.

Un veïnat organitzat i crític, que vulgui incidir en el dia a dia de les seves comunitats. Aquesta és la millor eina per reclamar el nostre drets i millores socials.

 

Un oportunita per a la gestió col·lectiva. 

Els veïns han demostrat que volen fer-se corresponsables de l’equipament. Establim mecanismes assemblearis, en que la població pugui gestionar-ne la programació, el funcionament, direcció i orientació.

 

La resposta institucional

El búnquer del govern municipal s’ha comportat de manera tancada i sectària, sense escoltar ni voler modificar el seu full de ruta. S’ha trencat tota possibilitat de diàleg i s’ha optat per distorsionar i mentir a l’opinió pública.

Tristament diverses formacions han optat pel silenci i la complicitat i no per donar suport al veïnat que reclamava participació.

 

Una ciutat des de l’esquerra.
El Prat necessita que es construeixi un projecte de ciutat des de l’esquerra, que treballi per la transformació social en profunditat i que faci de la participació una eina real per a prendre les decisions que ens afecten com a comunitat.

 

La plataforma ‘Aturem l’enderroc. Salvem l’Artesà’ és qui ha dut i ha de dur el  protagonisme de la lluita per salvar l’Artesà. Des de la CUP els mostrem tot el nostre suport, i animem a tothom a participar-hi.

El futur de l'Artesà, l'han de prendre els veïns i les veïnes del Prat